Per toeval konden Irene en Geoffrey achttien jaar geleden hun charmante pastoriewoning laten bouwen op de lege kavel in hartje Peize. Helemaal naar eigen smaak en wens. De combinatie van stijlen is ook terug te vinden in het interieur dat bestaat uit een mix van modern en klassiek, art nouveau en art deco. Vooral heel veel kleur.
Bij binnenkomst in het majestueuze huis is de weelde aan kleuren een aangename verrassing. Een lavendelkleur siert de muren in de hal. De keuken heeft een gele kleur en in het woonkamergedeelte wordt je opnieuw verrast door een mintgroene kleur met een blauwe ondertoon en paars. Voordat deze combinatie van kleuren op de muren ontstond, waren de muren in de woonkamer oranje. Verandering van spijs doet eten en inmiddels zijn alle muren voorzien van een andere kleur. ‘Ik vind het vooral erg fijn dat elke kamer een ander gevoel geeft door de verschillende kleuren. Bij mij krijgt alles een kleurtje. Ik ben niet iemand die maar één muur verft in huis en vervolgens de rest wit laat. ‘, vertelt Irene.
Interieur
In de woonkamer vind je drie kleurrijke stoelen in de modellen Tulip en Orange Slice van Artifort. ‘We waren op zoek naar comfortabele stoelen, en kwamen uit bij deze modellen. Hierbij zijn wij geholpen door interieurcoach Geerke Ritzema, er was keuze uit tal van kleuren en soorten stof. Zelf hebben wij gekozen voor paars en fuchsia. We combineren op deze manier het klassieke in het interieur met de tijdloze stoelen van Artifort.’ De zoon van Geoffrey en Irene: Stijn, krijgt een grote eer in de inrichting van het huis. Stijn heeft inmiddels zelfs een eigen atelier in Amsterdam. Hij studeerde na een studie Bouwkunde in de richting Architectuur verder aan de Kunstacademie in Utrecht. ‘Stijn probeert graag nieuwe dingen en heeft oog voor kleur en detail’, legt Irene uit. ‘Als afstudeerproject heeft hij het grote schilderij achter de bank gemaakt.’ Stijn heeft het niet van een vreemde, want Irene zelf heeft ook een creatieve achtergrond. ‘Door de opleiding textiele werkvorming heb ik veel geleerd over kleuren en materialen en daar komt ook mijn interesse voor interieur vandaan.’
Accessoires
Schilderijen uit Polen en Alaska, tafeltjes en lampen uit Tsjechië, de Biedemeierbank uit Hongarije en het vloerkleed uit Nepal dat gemaakt is van restwol. De accessoires, meubelen en kunstvoorwerpen in het interieur komen overal vandaan. ‘Ik zou het omschrijven als een eclectisch interieur. Er staan hier bijvoorbeeld zelfs dingen van vroeger die Geoffrey en ik al hadden toen we op kamers gingen. Daarnaast ook dingen van familie, van vakantie of van rommelmarkten. Het kleed uit Nepal dat Stijn heeft uitgezocht had ik van te voren nog helemaal niet gezien’, lacht ze. ‘Maar ik vertrouwde hem natuurlijk blindelings.’ In het interieur wordt er net als de verandering van kleur van de muren ook nog wel eens geschoven met accessoires. Schilderijen die van plaats worden gewisseld, een lamp die een andere plek krijgt of een accessoire die van zolder wordt gehaald: kleine dingen kunnen een groot verschil maken. ‘Met dingen die je al in huis hebt kun je, je interieur al snel anders laten lijken’, vertelt Irene. ‘Het hoeft niet altijd duur en groot te zijn. Soms kun je het gewoon doen met dingen die je uit de kast die je even anders neerzet, op die manier creëer je weer een heel ander interieur. De bank wil ik over een tijdje ook in een andere kleur laten bekleden. Waardoor het weer een compleet andere bank lijkt. Natuurlijk krijgen de muren op den duur vast weer een ander kleurtje’, lacht ze.