Recept: Pompoenrisotto

Aan een mooie tafel wil je natuurlijk lekker eten. Café Lent heeft voor jou een smakelijk recept voor overheerlijke pompoen risotto samengesteld.

Benodigdheden recept

  • 1 kleine flespompoen
  • olijfolie
  • 200g risottorijst (arborio)
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 200ml kippen- of groentebouillon
  • boter
  • 50g mascarpone
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50gr Parmezaanse (kaas in schilfers)
  • zout
  • zwarte peper

Bereidingswijze recept

1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes.

2. Snijd de helft in grove stukken en de andere helft in blokjes.

3. Draai van de grove stukken in een sapcentrifuge pompoensap.

4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en zet de rijst en sjalotten op het vuur.

5. Kleurt de rijst parelmoer, voeg dan de knoflook toe en blus af met pompoensap en de warme bouillon.

6. Breng de rijst aan de kook. Zet het op een laag vuur op de kleinste pit en doe een deksel op de pan.

7. Laat de risotto 20 minuten op laag vuur staan.

8. Haal de deksel van de pan en controleer of de risotto gaar is. Zo ja, draai het vuur dan uit en laat de risotto afgedekt 20 minuten staan.

9. Verhit een klont boter in een koekenpan en bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur tot ze beetgaar zijn.

10. Schep de pompoenblokjes, mascarpone en geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.

11. Breng de risotto verder op smaak met zout en peper.

12. Garneer de risotto met schilfers Parmezaanse kaas.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

gratis
magazine

WOON! 16